Hayvanseverler, belediye başkan adaylarına protokol imzalatacak

ZONGULDAK Hayvan Hakları Derneği, 'Hayvanların yaşam haklarını hiçe sayan siyasilere oy yok' kampanyası başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvanseverler, belediye başkan adaylarına protokol imzalatacak

Kampanya kapsamında partilerin belediye başkan aday adaylarına, seçilmeleri halinde hayvanlar için yapacakları çalışmaları içeren 7 maddelik bir protokol imzalattırılacak.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, kampanya hakkında bilgi verdi. Türkiye'de şu anda binlerce belediye başkan aday adayının toplumun tüm kesimlerine ulaşmak, iletişim kurmak için çaba harcadığını belirten Sezgin, hayvan hakları savunucuları olarak, hayvanların yaşam haklarını hiçe sayan siyasilere oy vermeyeceklerini söyledi.

Kampanya için hayvanların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlayacak çalışmaları içeren 7 maddelik bir protokol hazırladıklarını ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:

"Hedefimiz tüm partilerin aday adaylarına ulaşmak ve hazırladığımız protokolü onlara halkın ve basının önünde imzalatmak. Bu protokol adayların, seçilmeleri halinde hayvanlarımız için yapacakları kısırlaştırma, bakımevi oluşturma, bahçeli yaşam alanları, beslenme ve su odaları, 24 saat tedavi ve bakım hizmeti gibi çalışmaların taahhüdünü içeriyor. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak ortaya koyduğumuz hiçbir siyasi görüşümüz olmamakla birlikte, oylarımız, hayvan-insan ayırmadan var olan tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan siyasetçilerden yana olacaktır. 'Hayvanların oy hakkı yok, ama bizim var' diyerek önümüzdeki günlerde protokol imzalama çalışmalarına başlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber